10 Daagse busreis Opatija, Kroatië

 
 
 
 
 
 
 

Ontdek nu met onze 10 daagse busreis het populaire vakantieland Kroatië. Tijdens deze reis brengen wij onder andere een bezoek aan Opatija, Porec, Pula, het eiland Krk en uiteraard de bekende plitvice meren. Daarnaast zullen wij ook nog een bezoek brengen aan Postojna in Slovenië hier vindt u de op één na grootste druipsteengrotten van de wereld. Gedurende deze reis zullen wij verblijven in de bekende toeristische plaats Opatija.


Deze reis boeken

Programma

Dag 1 De heenreis

Wij zullen op deze eerste dag van onze busreis Kroatië vroeg in de ochtend vertrekken richting Zuid-Duitsland. In de late namiddag zullen wij arriveren in ons overnachtings hotel.

Dag 2 Aankomst Opatija

Na het ontbijtbuffet zullen wij de reis voortzetten naar Kroatië. Wij zullen rond 16:00 uur arriveren bij het hotel. In de avond kunt u genieten van het avonddiner.

Dag 3 Porec en Rovinj

Na het ontbijtbuffet zullen wij per touringcar vertrekken naar Porec, dat bekend staat als een toeristische stad. Toeristen zijn dol op Porec dankzij haar mooie boulevard, het historische centrum en de ligging aan de Adriatische Zee. In Porec heeft u voldoende tijd om de stad te verkennen, zo kunt u ook een bezoek brengen aan de Eufrasiusbasiliek, dit is het bekendste bouwwerk in Porec. Deze basiliek is in de 6e eeuw na Christus gebouwd. Rond 14:00 zullen wij vertrekken naar Rovinj. Hier ligt de bekende St. Euphemia kerk die omstreeks het begin van de 10e eeuw gebouwd is. Uiteraard heeft u in Rovinj voldoende tijd om deze te bekijken. Daarnaast kunt u ook nog de prachtige oude stad bekijken met haar schitterende centrum dat bestaat uit kleine steegjes en prachtige historische gebouwen. In de avond wordt u weer teruggebracht naar het hotel voor het avonddiner.

Dag 4 Eiland KrK

Na het ontbijtbuffet zullen wij per touringcar een rondrit maken over het prachtige eiland KrK. Het eiland KrK wordt ook wel het gouden eiland genoemd en is het grootste eiland langs de Adriatische kust. Tijdens onze rondrit zullen wij korte bezoeken brengen aan Malinska, Krk, Baska, Vrbnik en Punat, hier kunt u op eigen gelegenheid een kleine wandeling maken of plaatsnemen op een van de prachtige terrasjes langs de kust. In Vrbnik is het mogelijk om deel te nemen aan een wijnproeverij. Aan het eind van de dag keren we terug naar het hotel voor het avonddiner.

Dag 5 Plitvice meren (exclusief) of een vrije dag

Na het ontbijtbuffet zullen wij per touringcar vertrekken naar de prachtige Plitvice meren. In 1949 zijn de Plitvice meren verklaard tot nationaal park en sinds 1979 is het toegevoegd aan de lijst van beschermde natuurgebieden van UNESCO. Het prachtige natuurgebied telt 16 kristalheldere meren, welke blauw en groen gekleurd zijn en meer dan 90 watervallen. Het park is ondanks de hoogteverschillen voorzien van een uitstekende infrastructuur. U kunt hier vrij rondwandelen of met de boot een tocht maken door een deel van het park. Aan het eind van de dag keren we terug naar het hotel voor het avonddiner.

Dag 6 Vrije dag in Opatija

Vandaag hebben wij geen excursiereis op het programma staan. U heeft vandaag de tijd om op eigen gelegenheid de stad Opatija te verkennen. Maak een mooie wandeling langs de boulevard of ga een dagje naar het strand. In de avond wordt u weer terugverwacht in het hotel voor het avonddiner.

Dag 7 Pula

Na het ontbijtbuffet zullen wij per touringcar vertrekken naar Pula, dat de meest zuidelijkst gelegen stad is van het Kroatische schiereiland Istrië. In de stad zijn nog een aantal bouwwerken uit de Romeinse tijd terug te vinden zoals het Forum, het Amfitheater, de Sergiusboog, de Herculespoort en de Geminipoort welke wij uiteraard in onze stadstour zullen bezichtigen. Het amfitheater is qua grootte de zesde nog bewaard gebleven Romeinse arena. Er konden ca. 23.000 toeschouwers naar binnen. In deze arena werden gladiatoren gevechten gehouden. Tegenwoordig wordt het Amfitheater regelmatig gebruikt voor optredens. In de middag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen, een hapje eten of vanuit de haven een prachtige boottocht maken. Aan het eind van de dag keren wij terug naar het hotel voor het avonddiner.

Dag 8 Postojna

Na het ontbijtbuffet zullen wij per touringcar een bezoek brengen aan de druipsteengrotten van Postojna. Met een lengte van 20.570 meter is het de langste grot van Slovenië en de op één na grootste druipsteengrot ter wereld. De grotten worden gevormd door de rivier de Pivka. 5,3 Kilometer van de grotten zijn toegankelijk voor het publiek. Door een gedeelte van de grotten rijdt een trein. In deze grotten komt de zeldzame grottenolm voor. In de middag keren wij terug naar Opatija.

Dag 9 Begin van de terugreis

Na het ontbijtbuffet zullen wij het hotel in Opatija verlaten. Via een prachtige route rijden wij richting het overnachtinghotel in Zuid-Duitsland.

Dag 10 De terugreis

Vanuit ons overnachtings hotel in Zuid-Duitsland zullen wij weer terug reizen naar Nederland.

- 9 Overnachtingen in een 2-persoons kamer
- 9 Maal ontbijtbuffet
- 9 Maal Diner
- Vervoer per luxe touringcar

-Reserveringskosten
-Afscheidsdiner
-Entreegelden
-Calamiteitenfonds
-Reis- annuleringsverzekering
-Overige verzorging

  • Excursie - € 30,00
    Plitvice meren inclusief entree
  • Gegarandeerd stoelen naast elkaar - € 5,00
    Er worden stoelen gereserveerd, zodat u gegarandeerd naast elkaar zit tijdens de reis. (Alleen mogelijk bij boekingen met even persoonsaantallen).

Op de volgende data is de aankomst.

vr 11-09-2015 - € 619,00

Genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

PlaatsLocatieTijdToeslag
AlmereBusstation het Oor06:00
AmsterdamStation Holendrecht (s112 Amsterdam Zuid-Oost, Noord-Holland)06:00
ApeldoornDe Voorwaarts bij Omnisport op P9 (thv nr 450)07:40
ArnhemRijnhallen Parkeerplaats 07:45
AssenNS Station (LET OP: u vertrek in de nacht ervoor!)05:00
BredaInternationale bushalte (Hoge Mosten) Prinsenbeek11:00
DelftNijverheidsplein parking achter station Delft05:30
Den BoschZandzuigerstraat (parkeerplaats bij NS Station Oost)06:40
Den HaagCentraal Station busplatform05:15
DordrechtWeeskinderendijk, hoek Dokweg, Tankstation06:10
EindhovenParkeerplaats Zwembad de Tongelreep10:00
HeerlenAchterzijde NS Station11:00
LeidenTransferium A4406:00
MaastrichtDe Geusselt10:45
NijmegenBusstation Goffert (Neerbosscheweg)05:35
RotterdamMetrostation Capelse Brug05:40
Stein-UrmondHotel van der Valk t.h.v. carpoolplaats10:30
TilburgBushalte Stappegoorweg10:30
UtrechtTransferium Westraven06:50
VenloNS Station9:00
WeertNS Station10:15
ZwolleNS Zuidzijde Hanzelaan06:55

Deze reis boeken