Zoek direct een bestemming:

Veilig en voorbereid op reis

Update 18-05-2022

Wij mogen gewoon reizen!
De informatie betreft het reizen met een touringcar vindt u op de onderstaande link:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vervoer/vervoer-met-auto-taxi-personenbusje-of-touringcar

De reiziger is te allen tijde zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen. In het bijzonder inzake COVID-19 voor het tijdig beschikken van de juiste reisdocumenten en het voldoen aan de gestelde maatregelen in de landen. Wij adviseren hier bij de website nederlandwereldwijd.nl goed in de gaten te houden. Indien de reiziger niet over de juiste documenten beschikt of niet aan de vereiste maatregelen die de landen stellen van vertrek en aankomst houd, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortkomen. U heeft geen recht op restitutie van de reissom. Slangen Reizen is niet aansprakelijk indien u de testuitslag niet voor aanvang van de reis heeft. Tevens kunnen er voor specifieke reisonderdelen aanvullende eisen gelden zoals het kunnen tonen van een geldige groene QR-code. De voorwaarden voor het verkrijgen van een geldige groene QR-code kunnen per land verschillen, er zijn landen waar de 2G (genezen of gevaccineerd) regel geldt, en ook landen waar een 3G (genezen, gevaccineerd of getest) regel geldt. Op de website nederlandwereldwijd.nl vindt u de actuele vereisten per land.

Testen voor de reis
Voor afspraken vanaf 1 oktober 2021 kunt u terecht bij een zelfgekozen aanbieder van PCR-testen, deze kosten betaalt u zelf. LET OP! Het is van belang dat u een internationale QR code ontvangt. Vraag dit daarom voor de zekerheid na bij het maken van de testafspraak.

Het is uw eigen verantwoordelijkheid om op tijd een test afspraak te maken. De PCR- of antigeentest moet – afhankelijk van de bestemming – binnen 24, 48, 72 of 96 uur voor aankomst zijn afgenomen.

Controleer eerst het reisadvies voor de testeisen van het land waar u naartoe reist. Meer informatie en het reisadvies vindt u via Nederlandwereldwijd.nl. Slangen Reizen is niet aansprakelijk indien u de testuitslag niet voor aanvang van de reis heeft. Bij reizen naar Engeland, zult u de overtocht maken door Frankrijk, controleer voor deze reis dan ook de corona informatie van Frankrijk.

Boosterprik: het kan zijn dat u naast uw QR code een boosterprik moet halen om uw QR code geldig te houden. Het kan voorkomen dat u indien u geen boosterprik heeft dat u naast uw QR code nog een test moet doen in de vorm van een PCR of Antigeentest om een land binnen te komen.

Busreizen naar groene en gele landen
Momenteel voeren wij alleen busreizen uit naar bestemmingen code groen en geel en hanteren hierbij de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken (www.nederlandwereldwijd.nl). Voor ons is het belangrijk dat u veilig op reis kunt gaan. Een bestemming kan vanuit Nederland code ‘’groen of geel’’ hebben maar het desbetreffende land kan dan alsnog inreisbeperkingen invoeren voor Nederlandse reizigers. Hierdoor kan het zijn dat wij toch een reis moeten annuleren vanwege de inreisvoorwaarden en beperkingen.

Busreizen naar oranje en rode landen
Op dit moment zijn verschillende landen oranje gekleurd. Wanneer u op reis gaat en de bestemming is oranje of rood dan ontvangt u één week voor vertrek een email dat uw reis is geannuleerd en krijgt u de optie om een nieuwe datum te boeken of om het geld binnen 14 dagen terug te ontvangen.

Testen voor terugreis
Het kan zijn dat reizigers terug komen uit een ’geel’ land en niet volledig gevaccineerd zijn of geen coronaherstelbewijs hebben een negatief testbewijs moeten hebben voor de terugreis naar Nederland. De verplichte test moet in het bezochte land worden afgenomen. Een PCR-test mag maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen. Een antigeentest is ook toegestaan, maar die mag maximaal 24 uur voor vertrek naar Nederland zijn afgenomen.

Bekijk hier welke landen welke kleurcode hebben.
Bekijk hier per land waar u zicht kunt laten testen op uw vakantiebestemming.

Vragen over uw reis
Wij begrijpen dat u vragen heeft over uw reis, vooral of deze reis wel of niet doorgaat. Wij zijn hierbij ook afhankelijk van de overheid en indien wij weten of een reis niet doorgaat laten wij u dit zo spoedig mogelijk weten. Voor meer informatie bekijk onderstaand:

Informatie

Bezoekadres klantenservice:

Patersplein 42

6351 EW Bocholtz

contact@slangenreizen.nl

085 00 63 700

085 00 63 700

  • ma-vr: 9:00 - 21:00
  • za: 9:00 - 17:00